به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی راشاتودی، روز به روز بر شمار کشته های ناشی از حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا افزوده می شود. مردم پاکستان ازجمله اصلی ترین قربانیان غیرنظامی این حملات آمریکایی هستند. دولت پاکستان اخیر گزارشی منتشر کرده است مبنی بر اینکه حملات پهپادهای آمریکا چه تاثیرات سوء شدیدی به همراه دارد. این گزارش ناقض گزارش های آمریکا است زیرا در گزارش های آمریکایی گفته می شود شبه نظامیان کشته های اصلی این حملات هستند حال آنکه در گزارش رسمی اسلام آباد تصریح شده است غیرنظامیان قربانیان اصلی حملات پهپادهای آمریکایی هستند. در فاصله سالهای دو هزار و شش تا دو هزارو نه، حدود هفتصد و چهل وشش نفر در بیش از هفتاد حمله پهپادهای آمریکایی در مناطق مرزی قبیله نشین پاکستان کشته شده اند. براساس گزارش های منتشر شده، از هر پنج فربانی این حملات پهپادهای آمریکایی، یک نفر غیرنظامی بوده است. دوازده درصد این کشته ها نیز کودکان و نوجوانان پاکستانی یا نود و چهار نفر از مجموع آمار
فوق بوده است. این درحالی است که جان برنن رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) گفته است فقط در صورتی به حملات با هواپیماهای بدون سرنشین اجازه داده می شود که از کشته شدن غیرنظامیان جلوگیری شود. واقعیت مهم تر این است که آمریکا در حال گسترش دادن برنامه حملات هواپیماهای بدون سرنشین خود است بطوریکه به سراسر جهان کشیده شود.
گایان چیچاکیان تحلیلگر شبکه در این خصوص گفت:« آمریکا در کنار جاسوسی گسترده در جهان ، سرگرم گسترش دادن برنامه حملات با هواپیماهای بدون سرنشین خود است. آمریکا به نام مقابله با تروریسم در شماری از کشورهای شمال آفریقا و غرب آسیا به استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین روی آورده است. البته بسیاری از این حملات با امنیت ملی آمریکا هیچ ارتباطی دارد. آمریکا از هواپیماهای بدون سرنشین دوربین دارش حتی در مرزهای ترکیه و عراق استفاده می کند.آمریکا تصاویری را که از این طریق تهیه می شود به ارتش ترکیه می دهد تا آنکارا از این تصاویر در مقابله با شبه نظامیان گروه پ.ک.ک. استفاده کند. بنابراین می بینیم که آمریکا و ترکیه در این زمینه بایکدیگر هماهنگی هایی دارند. ترکیه به آمریکا پایگاه نظامی می دهد و درمقابل آن، آمریکا نیز تصاویر هواپیماهای بدون سرنشین را در اختیار ترکیه قرار می دهد. بنابراین نوعی بده بستان در این زمینه در جریان است. آمریکا با چنین معاملاتی در حال گسترش دادن حضور نظامی خود در منطقه است. البته این کار آمریکا برخلاف خواست مردم بسیاری از کشورهای منطقه است. براساس نتایج یکی از نظرسنجی هایی که اخیرا در ترکیه انجام شده است هشتاد و سه درصد مردم آمریکا با برنامه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در برنامه حملات هواپیماهای بدون سرنشین در منطقه مخالف هستند. باوجود این مخالفتها، برنامه حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی در منطقه همچنان ادامه دارد و در حال گسترش است. فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا در آفریقا در ماه فوریه در سخنانی در کنگره گفت باید عملیات شناسایی و جمع آوری اطلاعات در قاره آفریقا پانزده برابر شود. این رقم بسیار قابل توجه است. وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) اعلام کرده است آمریکا به دنبال افزایش برنامه های پایشی و کنترلی خود در آسیا و اقیانوسیه است. آمریکا درباره آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی نیز همین برنامه را اجرا می کند. مقامات آمریکایی می گویند در آمریکای لاتین به عملیات هواپیبماهای بدون سرنشین نیاز دارند تا از این طریق برای مبارزه با مواد مخدر گام بردارند. بنابراین، می بینیم که آمریکا در همه مناطق و همه قاره های جهان به دنبال جاسوسی و کنترل است. این برنامه های پلیسی آمریکا در عرصه بین المللی با قوانین بین المللی منافات دارد.