خورشیدافغانستان

اخبار افغانستان

خورشیدافغانستان

اخبار افغانستان

تعداد بی شماری از آثار تاریخی غور به سرقت رفته است

مسوولان در ولایت غور می گویند که از چندی به این سو، دیده شده که زورمندان و افراد مسلح غیر مسوول ساحات باستانی را کندن کاری کرده و به نفع خود آن را مصادره می کنند.

کندن کاری های خودسر ساحات باستانی ولایت غور و قاچاق آثار بدست آمده از این ساحات توسط مردم و شماری از زورمندان، نگرانی های مسوولان این ولایت را برانگیخته است.
مسوولان در ولایت غور می گویند که از چندی به این سو، دیده شده که زورمندان و افراد مسلح غیر مسوول ساحات باستانی را کندن کاری کرده و آن را به نفع خود مصادره می کنند.
گفته می شود که بیشترین آثار باستانی موجود در ولایت غور، در ولسوالی های دولینه و دولت یار و در شهر چغچران این ولایت می باشد.
عبدالحی خطیبی سخنگوی والی غور در صحبتی با خبرگزاری جمهور بیان داشت که کندن کاری ساحات باستانی با آنکه جفایی بزرگ در فرهنگ و آثار باستانی می باشد؛ ارزش ساحاتی را که صد ها سال حفظ شده است را نیز از بین می برد.
وی به این باور است که هزاران اثر باستانی توسط کسانی که یا زورمند هستند و یا اینکه تحریک شده کشورهای همسایه می باشند؛ بوسیله قاچاق از این ولایت به بیرون از کشور انتقال داده شده است.
آقای خطیبی افزود که اگر حکومت در حفظ و نگهداشت آبدات تاریخی و ساحات باستانی بی توجه باشد؛ بیم آن می رود که درآینده، یک بحران فرهنگی در این ولایت بوجود آید.
وی ادامه داد که تاکنون، هیچ برنامه عملی به خاطر ثبت آثار باستانی به اداره مربوطه آغاز نشده و این خود نشان دهنده بی توجهی دولت به آثار باستانی است.
با این حال؛ به گفته مسوولان حفظ مراقبت از آثار باستانی در ولایت غور، از مجموع دوصد و پنجاه و یک ساحه باستانی و آبده تاریخی که در این ولایت وجود دارد؛ تنها در منار جام یک پاسگاه امنتی وجود دارد .
غور از جمله ولایاتی است که قرن ها مرکزیت امپراتوری غوری ها را تشکیل می داده و به همین صورت یکی از ولایاتی محسوب می شود که بیشترین آثار تاریخی و ساحات باستانی را در خود جای داده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.