به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق، انتشار خبر ورود یک هیأت نظامی تُرک به سرزمینهای اشغالی برای بحث و تبادل نظر درباره مرزهای سوریه و فلسطین اشغالی!! این امر را بار دیگر به اذهان تداعی میکند که دولت «رجب طیب اردوغان» بار دیگر در مرزهای سوریه شروع به عرض اندام و خودنمایی میکند، با این تفاوت که این عرض اندام اینبار در جنوب و نه شمال سوریه و به طور مشخص از طریق کانالهای اسرائیلی صورت میگیرد.
از بعد میدانی جبهه جنوبی سوریه را هم اکنون باید جبههای در نوسان ملاحظه کرد که زمانی بسیار متشنج و ناآرام و زمانی بسیار آرام نشان میدهد. جبههای که در جنگ جاری در سوریه از اهمیت بسزایی برخوردار است و این اهمیت با دریافت کمکها و حمایتهای لجستیکی و تاکتیکی صهیونیستی از سوی گروههای مسلح بیش از پیش افزایش یافت.
اما آنچه در این میان بسیار مهم مینماید، آنکه سفر هیأت ترک به سرزمینهای اشغالی به معنای گشوده شدن باب جدیدی از روابط بین آنکارا – تلآویو است و در این بین دولت اردوغان تمام تلاش خود را برای عادی سازی کامل روابط با رژیم صهیونیستی طی روزهای آینده به کار میبندد و این موضوعی است که گزارشهای خبری و مواضع متخذه از سوی مسئولان تُرکیه بر آن تاکید دارد.
بدون تردید توسعه روابط بین آنکارا – تلآویو، آن هم با ارسال یک هیأت نظامی به این معناست که محور این روابط «سوریه» است و چه بسا «بحران سوریه» انگیزهای برای دو طرف، چراکه هم ترکیه و هم رژیم صهیونیستی با حمایت از گروههای مسلح یکی در شمال و دیگری در جنوب به هر طریق ممکن دمشق را تحت فشار بگذارند.
نگاهی به حوادث جاری در خاورمیانه نشان میدهد، اگرچه ترکیه تلاش داشت، خود را دشمن اسرائیل نشان دهد، اما پس از ناامید شدن از تحقق اهدافش در سوریه و نمایان شدن بازتاب سیاستهایش در قبال دمشق، در ادامه حمایت از گروههای مسلح، ماهیت واقعی خود را با گرایش مجدد به سمت تلآویو و از سرگیری روابط فیما بین همچون گذشته، آشکار ساخت.
از جمله مهمترین برداشتهایی که میتوان از این دیدار داشت، آن است که هم آنکارا و هم تلآویو به سمت اتخاذ موضعی یکسو در قبال منازعات جاری در خاورمیانه پیش میروند و ارسال این هیأت روشنترین پیام از سوی اردوغان برای همتای صهیونیستش «نتانیاهو» است.
با نزدیک شدن به فصل تابستان که اسرائیلیها از آن تحت عنوان بهترین زمان برای تجاوز نام بردهاند و همچنین تهدیدات این رژیم در تجاوز به لبنان، در میان هشدارهای نهادها و دستگاههای صهیونیستی در قبال ارتکاب چنین حماقتی از سوی نتانیاهو، انجام چنین دیدارهایی میتواند، آشکار کننده تاکتیکهای مشترک بین آنکارا و تلآویو باشد.
ماموریت این هیأت نظامی نشان میدهد که این اعضای آن در ماموریتی نظامی – میدانی هستند و موظف به بررسی اوضاع در جبهه جنوبی سوریه میباشند تا تاکتیکهای نظامی یکدیگر را پس از همسویی در موضع گیری، متحد و یکپارچه کنند.
با توجه به آنچه گذشت میتوان نتیجه گرفت که هماهنگی و همسویی سیاسی و استراتژیکی آنکارا – تلآویو به قدری عیان است که به هیچ طریق آنکارا نمیتواند، بر آن سرپوش بگذارد و از جمله مهمترین دلایل این همسویی را باید در شکست دو طرف در سوریه با وجود حمایتهای بیدریغ از گروههای مسلح تروریستی و ادامه ایستادگی ومقاومت دمشق در برابر آنها ملاحظه کرد.
به این ترتیب موضع ترکیه و اسرائیل در قبال دمشق بیش از پیش آشکار میشود و پا را از سطح «مشابهت تاکتیکی» به «همسویی سیاستها و اقدامات» برای غلبه بر دمشق میگذارد.