آمریکا برای پیدا کردن رهبر داعش یک جایزه ۱۰ میلیون دالری تعیین کرده است! در حالی که ابوبکر البغدادی سالها ارتباط تنگاتنگی با سازمانهای جاسوسی آمریکا داشته است.
راز رجزخوانی این روزهای آمریکا در برابر داعش را شاید باید در مورد مشابهی همچون طالبان جستجو کرد. برخی معتقدند این ادعای دشمنی بخشی از نمایشی است که متفاوت از آنچه پشت صحنه میگذرد اداره میشود و برخی نیز آن را ناشی از تخطی شبه نظامیان پس از قدرت گیری میدانند. آنچنان که به نظر میرسد همافزایی داعش با بارزانی برای جدایی کردستان از عراق بیشتر از آنکه بتواند نقشهای آمریکایی باشد؛ مورد علاقه انگلیسیها است.
اما آنچه در میانه رقابت سرویسهای جاسوسی این کشورها خطرناکتر است؛ دستیابی داعش به سلاحهای غیر مجاز است. آنچنان که در نامهای که اخیرا نماینده دایم عراق در سازمان ملل خطاب به «بانکیمون» نوشته از ربوده شدن حدود ۴۰ کیلوگرم مواد هستهای از دانشگاه موصل در جریان حمله به این شهر خبر داده است که ممکن است به خارج از عراق نیز منتقل شود.
همچنین سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید که داعش به یکی از کارخانههای تولید سلاح شیمیایی متعلق به رژیم صدام به نام «المثنی» دست پیدا کرده است که طبق اسناد منتشر شده از سوی سازمان سیا این کارخانه با تولید ۲۰۹ تن گاز سارین در سال ۱۹۸۷ و ۳۹۴ تن در سال ۱۹۸۸ در زمان جنگ ایران و عراق بیشترین تولید را داشته است. اگرچه این کارخانه در دهه ۱۹۹۰ به محلی برای از بین بردن سلاحهای شیمیایی رژیم صدام تبدیل شد اما هنوز امکان تولید سلاح شیمیایی را دارد.
به عقیده آگاهان مسایل سیاسی، داعش طرح 3 جانبه آمریکا، انگلیس و اسراییل است. بر اساس افشاگریهای اسنودن، «ابوبکر البغدادی» رهبر گروه تروریستی داعش دستپرورده اسراییل است و در آنجا فن خطابه، شیوه رهبری و برخی مسایل دیگر به وی آموزش داده شده است.
در واقع داعش مجری و مدافع استراتژی غرب است. داعش در سوریه علیه «بشاراسد» میجنگد، در عراق مواضع خصمانه در برابر شیعیان دارد و در لبنان نیز تمایل تقابلجویانهای علیه حزب الله از خود نشان میدهد و این همان چیزی است که غرب میخواهد.
یکی از استراتژیهای غرب در خاورمیانه تجزیه کشورها به واحدهای سیاسی ضعیف و کشورهای کوچک است تا این کشورها با وضعیت وابستگی بیشتری به غرب مواجه باشند. داعش، عراق را تا لبه تجزیه به پیش برده است و عراق اینک با مشکلات بسیاری دست به گریبان است و این دقیقاً نشان میدهد که داعش خادم خواستههای تفرقهگرایانه و حامی استراتژیهای تجزیهطلبانه غرب در خاورمیانه است.
یکی از استراتژیهای غرب، اسلام هراسی است و این دقیقاً چیزی است که گروه های تکفیری از جمله طالبان، القاعده و داعش با اعلام ایدههای افراطی و تحقق ناپذیر خویش در پی آن است.
تعقیب خواستههای تحقق ناپذیر داعش با شعارهای اسلامی، ولی از طریق به کارگیری تاکتیکهای خشونتگرایانه و رویکرد نظامی به شکلی که قتل و قساوت، وحشت و ویرانگری اجزاء اصلی چنین رویکردی را تشکیل میدهد، به تحقق استراتژی اسلام هراسی میانجامد.
ولی آنچه مسلم است اینکه از قدیم گفته اند "چاقو دسته ی خود را نمی برد"، به همین دلیل هم طالبان، القاعده، داعش و دیگر گروه های تکفیری هیچگاه به غرب خیانت نخواهند کرد و مزدوری وفادار برای امریکا باقی خواهند ماند.