وزارت امور خارجه روسیه (جمعه) در بیانیه ای با بیان این که افغانستان به عنوان کشور مستقل اجازه عقد چنین موافقتنامه ای را با شرکای خارجی دارد، همچنین ابراز امیدواری کرد که مقامهای افغانستان پیامدهای چنین تصمیمی را درک کنند و اجازه ندهند اجرای این پیمان تهدیدهای امنیتی برای همسایگان افغانستان به وجود آورد.
وزارت امور خارجه روسیه همچنین تاکید کرد واحدهای ناتو که جانشین نیروهای بین المللی در افغانستان می شوند باید مطابق با معیارهای بین المللی و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در این کشور مستقر شوند و فعالیت کنند.
دولت جدید افغانستان و آمریکا روز سه شنبه پیمان امنیتی دوجانبه ای را امضا کردند که به نیروهای آمریکایی اجازه می دهد پس از سال 2014 نیز در افغانستان بمانند.
بر اساس این پیمان، حدود 10 هزار نیروی نظامی آمریکایی تا سال 2015 در افغانستان می مانند و پایان سال 2016 این کشور را ترک می کنند.
این پیمان در حالی امضا شد که حامد کرزی رئیس جمهوری وقت افغانستان که از سال 2001 و در پی تهاجم نیروهای خارجی به رهبری واشنگتن در قدرت بود ، همواره از امضای آن خودداری می ورزید .
بر پایه این پیمان، نیروهای آلمان، ایتالیا و دیگر کشورهای عضو ناتو و در مجموع حدود 12 هزار و 500 نیروی خارجی پس از سال 2014 در افغانستان باقی می مانند.