مجروح افزود: دولت پیشین افغانستان به دلیل این که پیمان امنیتی کابل، واشنگتن اهداف، منافع و نیازهای این کشور را تامین نمیکرد آن را امضا ننمود و به همین دلیل نیز پارلمان متن این پیمان را مورد بازنگری قرار خواهد داد.
این عضو پارلمان افغانستان با تاکید بر لزوم توجه کافی به مفاد پیمان امنیتی کابل، واشنگتن گفت: دولت جدید باید در این خصوص توجه جدی می کرد اما متاسفانه این پیمان را بدون دقت و بازنگری زودهنگام امضا کرد.
وی تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی افغانستان این پیمان بدون تصویب پارلمان نمیتواند به مرحله اجرا گذاشته شود و پارلمان نیز بر روی مفاد این پیمان کار خواهد کرد.
غلام فاروق مجروح تصریح کرد: براساس مفاد این پیمان آمریکا باید از مرزهای افغانستان همراه با دولت و نیروهای افغانستان دفاع کرده و نگذارد تا مرزها و قلمرو این کشور مورد تجاوز بیگانگان قرار گیرد.
این عضو پارلمان افغانستان در ادامه گفت: آمریکا در 13 سال گذشته به مرزهای افغانستان توجه نکرده و همین امر سبب موشکپراکنی شبه نظامیان پاکستان از خاک آن کشور به ولایت کنر در شرق افغانستان شده است و با وجود آن که این موضوع در متن پیمان امنیتی کابل، واشنگتن گنجانده شده اما با این متن دولت افغانستان نمی تواند آمریکا را به صورت جدی ملزم به دفاع از مرزهای این کشور کند.
این عضو پارلمان افغانستان در ادامه با اشاره به کمک های نظامی آمریکا به نیروهای افغانستان در جریان سالهای گذشته، این کمکها را بسیار ضعیف و ناکارآمد عنوان کرد.
وی تأکید کرد: کمک های آمریکا در خصوص تامین مالی و تجهیز نیروها در طول 13 سال گذشته تامین کننده منافع این کشور نبوده و از سوی دیگر طالبان با وجود حضور نظامیان خارجی در این کشور تقویت و قوی شده اند. حضور گسترده طالبان در اکثر مناطق افغانستان بیانگر توانمندی آنها و فقدان تصمیم برای نابودی این گروه از سوی آمریکا است.
وی گفت: اگر آمریکا می خواست شبه نظامیان طالبان را در افغانستان نابود کند بدون شک تاکنون اثر و نامی از طالبان در این کشور وجود نداشت اما به دلیل نبود این اراده در آمریکا طالبان همچنان به قوت خود باقی مانده و موجب شده این گروه در اقصی نقاط افغانستان نفوذ گسترده پیدا کند.
مجروح تأکید کرد: اگر با وجود تصویب پیمان امنیتی، امنیت در افغانستان تامین نشده و نیروهای افغانستان به درستی تجهیز نشوند، بدون شک این پیمان نمیتواند به وجود آورنده نفعی برای دولت و ملت افغانستان باشد.
این نماینده مردم هرات در پارلمان افغانستان در بخش پایانی سخنان تاکید کرد: پیمان امنیتی با آمریکا به صورت دقیق و جدی مورد بررسی و بازنگری خواهد گرفت و در صورتی که منافع افغانستان در آن تأمین شود تایید و در صورتی که سبب افزایش ناامنی و افزایش فعالیت های تروریستی در این کشور شود، رد خواهد شد.
این در حالی است که معاون سخنگوی وزارت خارجه افغانستان اخیرا اعلام کرده بود متن پیمان امنیتی کابل، واشنگتن برای تصویب پارلمان در روزهای آینده به این مجلس ارسال خواهد شد.