خورشیدافغانستان

اخبار افغانستان

خورشیدافغانستان

اخبار افغانستان

تلاش نپال برای آشتی پاکستان و هند

وزیر امور خارجه نپال شب گذشته اعلام کرد که تلاش خواهد کرد در حاشیه اجلاس سران ''سارک'' در کاتماندو، نخست وزیران پاکستان و هند را پای میز مذاکره بنشاند.

به گزارش رسانه های پاکستان، ''ماهیندرا بهادر پاندی'' که کشورش از فردا - چهارشنبه - به مدت دو روز میزبان هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو «مجمع همکاری های منطقه ای کشورهای جنوب آسیا» موسوم به «سارک» است، گفت: قصد داریم بن بست سیاسی میان هند و پاکستان را در کاتماندو بشکنیم و سران دو کشور را برای مذاکره رو در رو، دو یک میز جمع کنیم.

قرار است ''محمد نواز شریف'' نخست وزیر پاکستان و ''نارندرا مودی'' نخست وزیر هند در کنار سران شش کشور دیگر عضو سارک، در نشست سران این نهاد آسیایی در کاتماندو حضور یابند.

پاکستان، هند، افغانستان، سریلانکا، بنگلادش، نپال، بوتان و مالدیو اعضای هشت گانه این مجمع منطقه ای هستند.

حدود 10 روز پیش، رسانه های پاکستانی گزارش هایی منتشر کردند مبنی بر اینکه دیپلمات های دو کشور در حال انجام رایزنیهای پشت پرده و غیرعلنی برای مهیا کردن فرصت دیدار دوباره مودی و نواز شریف و برگزاری یک ''مراسم آشتی کنان سیاسی'' در کاتماندو هستند.

اما چندی پیش ''طارق فاطمی'' دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور سیاست خارجی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اگرچه وجود رایزنی های مخفی میان دیپلمات های دو کشور را تایید نکرد، اما احتمال دیدار نواز شریف و مودی در حاشیه اجلاس کاتماندو را نیز تکذیب نکرد.

انجام چنین دیدار مهمی در کاتماندو چندان هم بعید و دور از ذهن نیست و اگر این اتفاق رخ دهد، این دومین باری است که کاتماندو، در زمان واحد، میزبان نشست سران سارک و صحنه رویارویی دوستانه و تاریخی میان هند و پاکستان خواهد بود.

در زمان ''پرویز مشرف'' رییس جمهوری وقت پاکستان نیز یکی از دوره های قبلی نشست سران سارک در کاتماندو برگزار شد و مشرف با دست دادن و احوالپرسی با ''آتال بیهاری واجپایی'' نخست وزیر وقت هند، موجب تشویق رهبران کشورهای شرکت کننده در آن نشست شد.

آتشباریها و تنشهای مرزی میان هند و پاکستان که در ماههای اخیر به نقطه اوج خود رسید و مسئله کشمیر نیز از مهمترین نقاط اختلاف اسلام آباد و دهلی نو محسوب می شود و هر یک از این دو کشور، دیگری را عامل آغاز تنشهای مرزی می داند.

با وجود دعواهای سیاسی علنی و کهنه بین دولت های پاکستان و هند، سیاستمداران دو کشور بخوبی می دانند که ادامه این تنشهای سیاسی جز ضرر و زیان برای دو طرف و متشنج تر شدن اوضاع منطقه، سود دیگری ندارد و به نفع دو طرف است که ابرهای تیره اختلافات مرزی و سیاسی از آسمان روابط دو کشور کنار برود.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.