روز جمعه، مراسم افتتاحیۀ جشنوارۀ سارک بود و بامیان باتوجه به آبده های تاریخی و مناطق باستانی، به عنوان پایتخت فرهنگی این سازمان نام نهاده شد.
محمد محقق معاون دوم رییس اجرایی حکومت، درمحفل دیروز بر حفظ محیط زیست تاکید نمود و گفت که اهمیت محیط زیست دراین است که امروز دنیا از تخریب لایۀ اوزون(بلند رفتن درجۀ گرما) که برای محیط زیست خطر ناک است، نگران بوده و می کوشند که به محیط زیست آسیب نرسد.
وی، حفاظت از محیط زیست را نیازمند مشارکت همگانی دانسته خاطرنشان کرد: "هر شهروند، باید در حفظ محیط زیست کوشا باشد."
کارشناسان میگویند که تخریب و سوراخ شدن لایه اوزون باعث عبورغیرقابل کنترول تابش اشعۀ خورشید میشود که سبب افزایش دمای زمین و ذوب یخهای قطبی و افزایش آب دریاها شده و در نهایت به زیر آب رفتن خشکیها میانجامد و نیز موجب سوختگی پوست، ابتلا به سرطان پوست و بیماریهای چشمی، همچنین وارد آمدن خسارت عمده به جانوران و گیاهان میشود و بالاخره باعث انقراض زندگی تمام موجودات می گردد.
محقق از مردم خواست که از بند امیر خوب نگهداری کنند که محیط پاک داشته باشند و زمینۀ رشد اقتصادی فراهم شود.
بند امیر، یکی از ساحات باستانی بامیان است که دارای هفت بند طبیعی، زیبا و دلکش بوده و در جوزای سال١٣٨٨ به عنوان اولین پارک ملی کشور مسمی گردیده و شامل لیست میراثهای طبیعی جهان شده است.
این بند که در ولسوالی یکاولنگ و در ٧٢ کیلومتری شمالغرب مرکز بامیان قرار دارد، دارای بندهای طبیعی تا یکصد متر عمق به رنگ لاجوردی، در دل کوه های خشک قرار گرفته، که نمای طبیعی آن هربیننده را به خود جذب میکند.