خورشیدافغانستان

اخبار افغانستان

خورشیدافغانستان

اخبار افغانستان

افزایش تدابیر امنیتی در بیشکک در آستانه نشست شانگهای

قرار است تا پایان هفتۀ جاری نشست شانگهای به میزبانی قرغیزستان برگزار شود وعبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت در رأس هیأتی بلندرتبه از افغانستان در این نشست اشتراک می‌کند.

جاوید فیصل، معاون سخنگوی ریاست اجرایی می‌گوید نشست شانگهای، دوم و سوم نومبر در شهر بشکیک قرغیزستان برگزار می‌شود و قرار است داکتر عبدالله در راس هیاتی بلند پایه در این نشست شرکت کند.
به گفتۀ آقای فیصل، رییس اجرایی در حاشیۀ این نشست پیرامون امنیت، همکاری‌های منطقه‌یی و صلح با سران دیگر کشورها گفت‌وگو خواهد کرد.
همچنین عضویت دایمی کشور در این سازمان، یکی از محورهای گفت‌وگو خواهد بود.
معاون سخنگوی ریاست اجرایی می‌افزاید که تلاش‌ها برای عضویت دایمی افغانستان در سازمان شانگهای از چندین سال به این‌سو آغاز شده و «افغانستان به زودی عضویت دایمی در سازمان شانگهای را به دست خواهد آورد.»
جاوید فیصل می‌گوید که افغانستان به بیشتر شاخصه‌های شمولیت در این سازمان دست یافته است.
این پانزدهمین دور نشست شانگهای است که در بشکیک برگزار خواهد شد و افغانستان از اوایل حضورش در این سازمان به عنوان ناظر اشتراک کرده است. افزون بر افغانستان، هند و پاکستان نیز برای شمولیت در این سازمان تلاش‌ دارند، اما تا کنون هیچ یک موفق به دریافت این امتیاز نشده اند.
همچنین یک مقام بلند پایه وزارت کشور قرغیزستان  اعلام کرد این وزارتخانه تدابیر امنیتی را در آستانه برگزاری اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در بیشکک تشدید کرده است.
ارکین بایف رئیس بخش نیروهای پولیس گشت وزارت کشور قرغیزستان اعلام کرد افزایش تدابیر امنیتی در آستانه نشست سوم نوامبر سران سازمان همکاری شانگهای با هدف حفاظت از مناطق نزدیک به محل حضور و اقامت مقامات خارجی، مسیرهای تردد آنها و همچنین محل برگزاری نشست ها صورت می گیرد.
وی افزود ماموران پولیس بر تردد همه خودروهایی که وارد پایتخت می شوند ، نظارت خواهند کرد و حدود سه هزار نیروی پلیس تدابیر امنیتی و نظم عمومی را حفظ خواهند کرد.
ایتارتاس از بیشکک گزارش داد وزارت کشور قرغیزستان پیشتر اعلام کرده بود سلاحهای ساکنان محلی نیز در آستانه برگزاری این نشست موقتا ضبط شده است.
سازمان همکاری شانگهای یک نهاد منطقه ای است که ۱۵ ژوئن سال ۲۰۰۱ در شانگهای چین تاسیس شد.
وظیفه اصلی این نهاد همکاری مشترک در زمینه مقابله با تروریسم و افراط گرایی، همکاری های آموزشی و نیز در زمینه های انرژی، نفت و گاز، حمل و نقل، ارتباطات و دیگر موضوعات است.
در حال حاضر کشورهای روسیه ، قزاقستان، قرغیزستان، چین، تاجیکستان و ازبکستان عضو سازمان همکاری شانگهای هستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.